vrijdag 12 augustus 2011

Weer thuis.....maar

Zoals jullie al vermoeden zijn wij al weer een tijdje thuis...maar de zin om iets te bloggen (ik reageer wel) was/is er niet.
Waarom?

Voor mijn vakantie had ik een gesprek met mijn leidinggevende....... we zijn sinds 1 juni overgenomen door een groot bedrijf........... en daar had ik geen goed gevoel over... er werd mij gevraagd om over een bepaalde (langlopende) zaak na te denken en dat heb ik dus ook gedaan in de vakantie.
Van dat gesprek zoals gezegd gingen mijn nekharen rijzen.... mijn leidinggevende zei bijvoorbeeld.. ik snap niet dat je het al zolang volgehouden hebt.... en ik had allang weg geweest...

Goed de maandag na mijn vakantie werd ik weer opgeroepen voor een gesprek en de eerste vraag was heb je er al over nagedacht... nou dat had ik en ik had een redelijke oplossing gevonden (eentje die ik eigenlijk al 5 jaar af en toe hanteer en met succes moet ik zeggen). Dus dat gaf ik aan.. maar mijn leidinggevende dacht dat dat niet zou lukken en hij begon weer.. ik snap niet dat je hier nog werkt etc.
Weer de nekharen!!!

Dus toen zei ik.... (hoe assertief ben ik) wat bedoel je nu eigenlijk..... ? Nou je begrijpt hij bedoelde er niets mee.. maar als hij in mijn schoenen stond etc etc.
De algemeen directer (HRM manager) zat er ook bij en ik riep op een gegeven moment....

kijk ik snap dit wel ik ben straks 50.. heb een probleem met mijn schouders... in het bedrijf wat ons overgenomen heeft lopen meer dan genoeg kader en middenkadermensen rond .... en de administratie van ons kleine bedrijfje wordt uiteindelijk overgenomen door de grote vis.
Dus hoelang kunnen jullie me nog gebruiken..........nou om een lang verhaal kort te maken kon hij (HRM manager) nu niet direct uitspraak hierover doen.. maar hij zou er donderdag op terug komen.

En  vorige week donderdag kreeg ik te horen....per 1 oktober ga je er uit... (1 dag voor mijn 50ste verjaardag!!!) er moest een vaststellingovereenkomst getekend worden...maar ja die moest ik eerst helemaal uitpuzzelen.... uiteindelijk heb ik er een advocaat bij gehaald... want ik wil natuurlijk wel het onderste uit de kan halen... dat snap je 5 jaar inzet moet toch beloond worden.
En gisteren heb ik dan toch schoorvoetend getekend.
Dus het is een feit... donderdag 29 september is mijn laatste werkdag....

Dat met het feit dat ik nog steeds last heb van mijn schouders... rechts is op dit moment het ergste... en ik heb ook weer voor mijn vakantie een second opinion gehad... blijkt het volgens deze dokter niet mijn schouders te zijn maar mijn nek!!! Volgens deze dokter heb ik 3 wervels in mijn nek die scheef staan.. en die geven deze probelem???? (ik ben nog wat sceptisch en wacht het af.... maar hoop dat hij gelijk heeft)
Ben ik 2x geopereerd aan mijn schouder en waarom????

Maar goed deze arts geeft aan dat hij 2-3 behandelingen nodig heeft en dan moet het goed zijn zegt ie.......(eerst zien en dan pas geloven zeg ik) misschien dat er nog een spuit in beide kanten in mijn acromium komt na deze behandelingen maar dat wil hij nog even afwachten...

En nu dames.... ik ben chagrijnig... ik kan mijn ei niet kwijt.. heb hoofdpijn heb nergens geen zin in... ik heb het gewoon even allemaal gehad...

Maar mijn vakantie was best goed, het weer was niet altijd goed maar zeker redelijk ik zal hieronder toch nog wat foto's  plaatsen zodat het geen kale post word.
En dan weten jullie meteen waar wij heen geweest zijn.... (denk ik)

ik zal het maar zeggen... Ecomare op Texel 

En deze is genomen in de tuinen van het Muiderslot te Muiden
 (deze moet je even groot bekijken)
Hier ben ik echt heel blij mee.
Tot een volgende keer.. en ik hoop dan weer met mooie dingen....

33 opmerkingen:

 1. Nou Anita, dat jij het even helemaal gehad hebt, kan ik mij héél goed voorstellen...ik zit het verhaal al met grote ogen te lezen, laat staan dat het jezelf overkomt!

  Met het eerste gesprek hebben ze het al geweten en hier heb ik dus zo'n hekel aan....er lekker omheen kletsen, diverse hints geven maar niet gewoon zeggen waar het op staat!

  Heel vervelend dat je je baan kwijt raakt, dat is in je hoofd wel even een omschakeling en daar zit jij nu midden in en dat verklaart je humeur!

  Sterkte hoor..gelukkig dat je ondanks alles toch een best goede vakantie hebt gehad!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel sterkte, dit zijn van die gesprekken waar je van tevoren de uitkomst al bijna weet.
  Niet fair van je leidinggevende, maar business is niet altijd fair.
  Geniet van alle mooie dingen, laat je gezondheid voorop staan en er is altijd licht, ergens..je weet maar nooit wat er nu op je pad komt.

  Een lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai,

  wat grappig je vraag op mijn blog... ik plaats net een comment bij janny en denk ooo moet nog een post maken over de papieren rozen en jouw blog ook even bekijken...en lees je bericht binnenkomen...ik zeg telepatie! Nee, eigenlijk niet...ik koester die ik gemaakt heb haha. Jij wel? En je leuke dochter? Wat een heerlijke meid is dat toch..

  Liefs en een fijn weekend,
  Rozmeen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jakkes, wat een vervelende toestand Anita! Een leidinggevende die van die vreemde hints geeft en niet tot de kern van de zaak komt.....die kun je ook wel missen als kiespijn lijkt me, wat een flapdrol!!!!! Als je er met plezier hebt gewerkt is het zuur om op zo'n -onbeleefde - manier te horen dat je overbodig bent. Maar meid, mijn 50e verjaardag zou ik met een gevoel van opluchting vieren, blij zijn dat ik zo mooi woon en daarna eerst maar eens aan je gezondheid gaan werken. Wat je verteld over de nekwervels en daardoor pijn in je schouders...ik zal je alle details besparen maar ik heb GEKROPEN en kreeg al opmerkingen als "dit wordt een rolstoel"!!! Allerlei onderzoeken en opnames en overal 0 op rekest en uiteindelijk bij een arts die constateerde dat er zowat geen wervel meer op zijn plaats zat te beginnen bij een scheefstaand bekken (allemaal door een autoongeluk op mijn 15e en alle artsen deden NIETS met de klachten). Jaren pijn en ongemak maar uiteindelijk van de ellende af toen de spieren sterker werden en de wervels op hun plaats bleven zitten en dus NIET in een rolstoel terecht gekomen omdat ik "er maar mee moest leren leven"!!! Laat dus je nek maar recht zetten door een manueel therapeut en je zult zien dat je enorm opknapt!

  Liefs en sterkte, Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Getver Anita, wat is dit vervelend voor je, jeetje balen, en nu kan ik wel gaan zeggen ik weet precies wat je voelt. Jammer dat de uil die je zo verschrikkelijk mooi op de foto hebt gezet niet een paar wijze woorden voor je had.
  Maar je gezond is het allerbelangrijkste hé dat weet je, laat niet je koppie hangen hoe onrechtvaardig het ook allemaal voelt, je zoveel sterker dan je zelf denkt.

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Anita,
  Ik heb nog niet eerder op je blog gereageerd, maar volg je al een poosje...
  Nu moet ik toch even reageren. Ik voel zo met je mee. Ik weet precies hoe je je voelt, denk ik... Ik werd 2 jaar geleden 50 en krap 6 maanden later werd ik van de ene op de andere dag ontslagen. Ook een baan in het bedrijfsleven. Daar sta je dan, na 10 jaar.... Gelukkig heb ik rechtsbijstandsverzekering en die had ik direct ingeschakeld. Die juriste daar heeft ervoor gezorgd dat ik een mooi bedragje meekreeg. Maar wat koop je er voor. O jazeker, een fijne aanvulling voorlopig. Maar je zelfvertrouwen naar de maan, je voelt je overbodig en nietig...
  Gelukkig heb ik vorig jaar augustus de omschakeling gemaakt naar de zorg en ik werk nu alweer op de kop af een jaar bij een wooncentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. Nu wil ik niet zeggen dat dit voor iedereen de oplossing is, maar voor mij is het dat toch wel geworden. Ik voel me er wel bij en heb het er heel erg naar mijn zin. Gelukkig wel.
  Kop op meid, het glas is halfvol hoor. Het zal even duren, maar je vindt je plekje wel weer ergens. Tja, wat kan ik verder zeggen. Ik hoop alleen maar dat je me niet te opdringerig vindt met mijn verhaal... Wilde dit toch even met je delen....
  Ik hoop voor je dat het goed komt met je nek/schouders...
  Ik wens je een heel fijn weekend, het weer gaat beter worden zeggen ze op teletekst...
  Lieve groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik maar denken dat je zo lang afwezig was door een hele leuke lange vakantie. Maar wat verschrikkelijk voor je dat je gedumpt word. Want dat is het eigenlijk. En helaas gebeuren dit soort dingen steeds vaker.
  Ga niet bij de pakken neerzitten hoor, en maak een heerlijk feest van je vijftigste verjaardag.
  Want die verdien je.....

  fijn weekend,
  lieve groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat laf van je leidinggevende om er zo omheen
  te draaien.
  Hij moest zelf maar eens in jouw schuitje zitten,dan zouden zijn nekharen ook overeind gaan staan.
  Oef...wat zou ik kwaad zijn.
  Oh,ook ik heb wat dat betreft het een en ander achter de rug,hoor.
  En ik gaf 'm op een gegeven moment toch van jetje...hield me niet meer in.
  Nu geniet ik van mijn vrijheid.
  Leve het genieten.
  Maar ik kan je gevoel heel goed begrijpen,het heeft tijd nodig.
  Ga je verjaardag maar uitbundig vieren,hoor.
  Dat heb je wel verdiend.
  En denk ondertussen maar:wie weet wordt die leidinggevende ook nog de laan uit gestuurd,want teveel stuurlui aan wal,geeft teveel gewring.

  Ik wens je een fijn week-end
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kan me voorstellen dat je behoorlijk van streek bent door deze toestand. Is ook heel erg naar.
  Ik wens je veel sterkte de komende tijd.
  Groet, Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anita ik wens je heel veel sterkte de komende tijd dit is altijd afschuwelijk dus ik kan me helemaal voorstellen hoe je je voel maar laat de moed niet zakken die lui gaan toch wel gewoon door en probeer maar lekker van je vrijheid te genieten en ik wens je heel veel sterkte met je schouder en let GOED op de doktoren want die kunnen er ook wat van (kan ik van meepraten )
  hou je taai en ga lekker mooie foto's maken
  ik wens je een goed weekend toe
  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een vreselijk bericht zeg, ik hoop dat je er iets veel leukers voor terug krijgt! Maar nog meer hoop ik voor je dat inderdaad je pijn weggehaald kan worden zoals deze arts zegt.

  Ontzettend lief dat zeehondje, en die ogen van die uil...prachtig.

  Veel sterkte de aankomende tijd!
  Dani

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ja zo gaat dat aan de kant geschoven, maar ALLEEN op je werk he! Het is een schandaal zoals er met mensen omgegaan wordt in deze maatschappij. Mijn man heeft het zelfde meegemaakt, twee jaar voor hij met pensieon ging werd hij aan de kant gezet. Het geeft je een behoorlijke knauw. Maar het ligt niet aan jou meid! Sterkte !!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jeetje Anita wat een oneerlijke toestand is dit,al dat achterbakse gedraai.Sterke meid en ik hoop dat er toch iets goeds voor terug zal komen.
  Lieve groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeetje, wat een vreselijk bericht dit!
  Hopelijk komt er nu iets véél leukers op je pad. maar evengoed.......ik begrijp dat je er ff helemaal genoeg van hebt.
  Sterkte meis, liefs Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat verschrikkelijk balen allemaal, het gedraai bij je werk, je ontslag en het getob met je gezondheid. Neem lekker je tijd en bloggen hoeft niet alleen maar leuk te zijn hoor, dit soort verhalen mag en moet ook. Hoort bij het leven hoe vervelend het ook is. Sterkte en lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gadver zeg, hier kan ik me soms zo boos over maken he!! Kijk, dat er mensen ontslagen moeten worden, het zij zo. Soms moet het nu eenmaal. Maar de manier waarop ze je dat 'zomaar mededelen'... Ik voel met je mee, Anita. Dit is zo'n verkeerde aanpak. Bah, bah, bah!
  Ik hoop dat je advocaat er een hoop aan kan doen. En ook hoop ik dat je een geweldige 50e verjaardag zult hebben over een paar weken...
  Hé, ik kan het niet vaak genoeg zeggen... echt heel vervelend voor je!
  Desondanks wens ik je een fijn weekend toe. En die uil... wat een prachtvogel. Wie is deze even zo wijze man die erbij staat?
  Lieve groet, Marjolijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een heftig verhaal en dan de manier waarop dit allemaal tot stand is gekomen... kan mij voorstellen dat je er even geen zin in hebt en als dan je gezondheid het ook nog af laat weten...

  Sterkte en ondanks alles hoop ik toch dat je een fijn weekend hebt.

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Anita,

  Wat ontzettend naar allemaal! Je hebt groot gelijk om hier boos over te zijn. Zo jammer dat het zo moet lopen.......

  Ik hoop dat de nieuwe arts je van de pijn aan je nek af kan helpen!

  Sterkte & lieve groet,

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Anita...wat een nare post...ik hoop dat je weer gauw lekker in je velletje gaat zitten...kan me heel goed voorstellen dat je je zo voelt.....bah wat naar........doe je rustig aan.....heel veel liefs van mij...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ik kan me goed voorstellen dat je je nu heel naar voelt.. jeetje zeg dit is nogal wat en dat 1 dag voor je 50e verjaardag..
  ik hoop dat je wat ontspanning kunt vinden ook voor de pijn in je schouders..

  lieve groet, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat is dit ontzettend rot voor je. Kan me voorstellen dat je nu niet helemaal in de mood bent. Wie zou dat wel zijn na zo vervelend nieuws en dan ook nog je gezondheid. Nou ik wens je heel veel sterkte toe en hoop dat je de kracht vind om dit een plek te geven.
  Fijn weekend en warme groet,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Anita, ik kan me goed voorstellen dat je even geen zin in bloggen hebt gehad, wat een hoop vervelende dingen. Ik wens je sterkte met alles!
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi Anita, wat een rot bericht zeg! En dat ze er eerst zo omheen draaien en niet gelijk eerlijk zijn. Ik kan me voorstellen dat je het even helemaal zat bent. En dan verwachten ze ook nog dat je je tot 29 september helemaal inzet voor ze. Lijkt me moeilijk. Veel sterkte, Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hallo Anita,
  Blijf in 1 ding geloven en dat is in jezelf.
  Er gebeuren hele vervelende dingen in héél nederland in elk bedrijf. Kleine bedrijven gaan failliet of worden overgenomen door "de grote jongens". Het heeft absoluut niets met jou te maken en leidinggevende en HRM managers, zijn ook alleen maar marionetten waar iemand aan de touwtjes trekt.
  Groetjes van Anja / Scrappingann

  BeantwoordenVerwijderen
 25. He Anita,
  Wat een enorm vervelende situatie!
  Ik kan alleen voorstellen hoe het moet voelen zo'n bericht te krijgen.
  Aan de andere kant is je gezondheid het allerbelangrijkste!
  Ik denk zelf bij elke vervelende situatie maar dat het een reden of doel zal hebben... ook al weet je nu niet welk!
  Er komt vast weer iets anders op je pad waar je je weer met hart en ziel voor in kunt zetten!
  Voor nu veel succes de komende weken!
  Groeten,
  Madeliefste

  BeantwoordenVerwijderen
 26. ik hoop dat je snel weer wat vind wat je leuk vind als dat is wat je wilt doe maar even rustig aan denk ook maar even aan je zelf liefs rommy

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Bij ons op het werk is het precies zo,alle vaste mensen moeten eruit en ze treiteren behoorlijk,ik ga met lood in mijn schoenen naar het werk,hoop dat je,je draai vind,mooie foto`s,echt schitterend! Lieve groetjes Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hallo Anita, dit is zeker geen leuke tijd voor je, wens je veel sterkte en hoop dat je gauw weer een beetje de zon ziet schijnen.

  De foto,s zijn prachtig, was ecomare al weer helemaal klaar toen wij er waren zaten ze volop in de verbouwing.

  Liefs Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hoi Anita wat waardeloos zeg om op die manier aan de kant te worden gezet .Ik hoop voor je dat die arts in ieder geval gelijk heeft wat je nek aangaat . Dat zou de moed er een beetje inhouden . Ik duim voor je en voor de rest kop op . Grt Jeanne

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Jeetje lieve meis, wat een vervelende toestand en wat een vreselijk gevoel moet dat zijn om zomaar afgedankt te worden.
  Ik wens je veel sterkte, ook met je nek en schouders, vervelend dat dit nog steeds niet beter gaat.
  Bedankt voor je lieve medeleven.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 31. He getverderie zeg en wat snel dan! Veel sterkte.

  Vervelend ook dat gedoe met je schouder\ nek, ik hoop voor je dat het is wat de dokter zegt en dat het daarna snel beter gaat.

  (overigens ken ik iemand die last van haar knie had, liep er al jaren mee, knie operatie gehad niet geholpen, zou nieuwe knie krijgen en toen zei een andere dokter 'Het is de heup'. Ze heeft nwe heup en nooit meer last van haar knie...... Ik bedoel maar.... Het kan idd ergens ander aan liggen en het kan ook nog eens zijn dat een andere dokter het wel ziet....)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. jeetje zeg! bij deze heel veel sterkte..........
  ik hoop dat je shouders ook gauw beter worden

  BeantwoordenVerwijderen
 33. oww dat is vervelend zeg sterkte hoor,, over dat blauwe papier, dat is van bobunny, dat heb ik uit een boekje van mn dochter gekregen verder weet ik ook niet wat het merk is groetjes thea

  BeantwoordenVerwijderen

Wat lief dat je een berichtje achterlaat, heel erg bedankt.

Populaire berichten