woensdag 10 november 2010

Struisvogel modus

Er word me regelmatig gevraagd hoe het nu met me is.... of ik wel rustig aan doe etc etc. dus hier maar weer een update. Heel eerlijk .. het gaat (nog) niet goed.
Vorige week dinsdag gingen de hechtingen eruit en donderdagavond stond er een stukje van het litteken open en er kwam wat vocht uit.
Vrijdag kwam de fysio aan huis en ik vroeg direct of het kwaad kon, hij zei dat ik me niet ongerust moest maken dus ondanks mijn buikgevoel ik maakte me geen zorgen. 
Ik kreeg natuurlijk goede raad van alles en iedereen en het begon toch weer te kriebelen.

Maar goed vrijdag zou de fysio starten met passieve therapie op geleiding van pijn en dat betekend niet meer dat ik me arm slap moet houden en hij beweegt totdat het zeer begint te doen tenminste dat was de bedoeling.
Maar hij kon mijn arm nog geen millimeter optillen/verschuiven/draaien of ik had al pijn maar dat gaf niets want het was pas de eerste keer en over een half jaar zou ik niet eens meer weten aan welke schouder ik geopereerd zou zijn, zo sprak de fysio. Ik kreeg een oefening die ik zelf mocht doen maar wel met de instructie als het zeer doet ophouden niet te veel bewegen! Hij vroeg me ook weer met de diclofanact te beginnen zodat ik wat soepeler zou gaan bewegen en eventuele ontstekingen geremd zouden worden

Het plekje bleef vocht afgeven ook voelde ik me een beetje grieperig dus ik heb maandag de huisarts gebeld die gaven aan dat ik beter even de polikliniek kon bellen maar besloot ze, ze gaan/mogen het niet meer hechten (wat een opluchting). De dame van de polikliniek vroeg van alles en nadat zij het bij dokter had na gevraagd moest ik dinsdagochtend om 8:30 komen. Ook de fysio was maandag nog langs geweest maar deze begon zich nu ook zorgen te maken want hij kon mijn arm nog steeds niet goed bewegen.

Dinsdagochtend vroeg present, dokter keek even naar het plekje probeerde wat te bewegen, voelde aan mijn arm deze heeft namelijk elke keer een warme plek op mijn bovenarm en zei de historische woorden SHIT HAPPENDS maar ik hoefde me geen zorgen te maken (waar had ik dit eerder gehoord) het herstel zou misschien nu iets langer duren maar het kwam allemaal goed!
Ik moest direct bloedprikken en ik kreeg een SPOED echo en daarna weer bij dokter melden.
Bloedprikken ik heb er geen moeite mee en er zat een hele lieve zuster die direct zei....... och kind wat een ellende allemaal he.. en erg meelevend was dus ik voelde me erg prettig zijdelings hield ze manlief nog even in de gaten of die niet op de grond zou belanden dus een welkome afwisseling, helemaal top!
Bij de echo hebben we heel lang moeten wachten, we hoorde later dat er een vete was tussen die dokter van de echo (of heet dat anders) en mijn orthopeed toen we eindelijk naar binnen mochten was hij verre van aardig gaf aan dat hij het handschrift van de arts niet kon lezen en vroeg aan mij wat er aan de hand was!
Hij heeft met de echo even gekeken bovenop het plekje wat openstaat dus het was een prettig gevoel (niet dus) geen excuus en ook niet vertellen wat hij zag.
Bij de dokter terug was het een heksenketel er waren wel 20 mensen die op hem wachten...... die man heeft het echt druk! Dokter had de uitslagen en deze waren goed! Maar zei dokter.. het moet ergens vandaan komen ik had hem 's ochtends het verhaal van de douchekop verteld en hij is nu bang dat er een scheurtje zit in het kapsel, dus er moest met SPOED! een MRI worden gedaan.
Afspraak maken voor een MRI tja mevrouw dat wordt december............ maar op het briefje staat SPOED! ja dat had ze ook gezien en ze ging even bellen en toen ineens had ze een gaatje voor.... dinsdagmiddag 16.00uur (ook gisteren dus) wij zaten om 11.30 (3 uur later dus!)  in de auto en waren rond 13.00uur thuis. Manlief moest nog even langs zijn werk etc. en om 15.00uur zijn we weer richting Hilversum gereden waar ik heerlijk vertroeteld werd door 3 verpleegsters lekker vastgezet en een koptelefoon met Skyradio aan voor ruim een half uur in een buis werd gestopt (gelukkig heb ik geen claustrofobie)
Hier heb ik nog geen uitslag van, ik moet volgende week weer terugkomen bij de Orhopeed en nu ben/zit/lig ik dus in een struisvogelmodus ook nu ik het opschrijf heb ik niet het idee dat ik dit ben en het komt mij goed uit ik heb de energie nu even niet om weer aan een eventuele 3e operatie te denken...ik ga er even van uit dat ik een langzame hersteller ben ik word volgend jaar toch 50 dus alles gaat wat langzamer.Dames en heer vanmiddag komen de laatste stukken binnen van mijn give away als het lukt ga ik die fotograferen en dan eindelijk heb ik weer eens een leuke blog dus houdt het in de gaten!

33 opmerkingen:

 1. Tjee, wat spannend allemaal Anita en vervelend dat je nog zo pijn hebt. Nou, sterkte (kan ik alleen maar zeggen). Groetjes sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een gedoe allemaal zeg!
  Ik hoop dat je je gauw weer beter voelt!
  heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een ellende!!!!!!! Daar word je toch niet vrolijk van zeg! Ik kan me goed voorstellen dat je soms het liefst je hoofd flink in het zand steekt!

  Veel sterkte met alles...nu wachten op de uitslag!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een langzaam herstel Anita, Je geduld wordt op de proef gesteld.... ik vind de bij gelaatste struisvogel wel een zeer leuke plaat.

  Rustig aan hoor, 't komt vast allemaal weer goed.

  Sterkte en de Groetjes, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje Anita, wel allemaal heel vervelend voor je. Tja je weet wel dat het goedkomt en dat je heel veel geduld moet hebben maar kan me zo goed voorstellen dat je er soms kriebelig van wordt. Best logisch hoor je bent toch beperkt in je bewegingen.
  Sterkte
  Groetjes
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeetje zeg, je hoopt toch zo dat het opereren-herstellen-klaar is, heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje, wat moet een mens dan wat meemaken.
  En die verhalen over het ziekenhuis..... ja wanneer je eenmaal in dat circuit zit je moet door.
  Ik vind het zo goed van je dat je ondanks alles zo positief blijft denken/schrijven.
  je mag best eens even tegen ons klagen hoor, dat kan soms heerlijk opluchten.
  Een mens kan/hoeft toch ook niet altijd flink te zijn!

  Sterkt, Jantsje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een verhaal en wat een narigheid Anita!
  Niet echt om blij van te worden, als de doktoren dan ook nog eens onvriendelijk zijn, krijg je helemaal de kriebels

  Ik hoop maar voor je dat het met een langzaam herstel te maken heeft. Al wens ik je veel vooruitgang.
  Steek je kop maar even in het zand, je hebt er alle reden toe.

  Heel veel sterkte meid!
  Ik duim voor een goede uitslag.

  Liefs Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een verhaal zeg!!
  Meid ik wens je veel sterkte met alles.

  hele lieve groet,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een ellende, als die mensen ook eens allemaal goed met elkaar overweg konden en zouden communiceren..pff..
  Sterkte van dezekant!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi,

  Sorry, ik kon geen e-mailadres vinden:-((

  We hebben de kaarshangers nog in de winkel. Ik heb er nog maar een paar, vandaar dat ze niet in de wbeshop staan. Er hangt een taartvormpje en een "diamant" onderaan. Ze kosten 1,95 per stuk. Als je belangstelling hebt, kun je me een mailtje sturen: info@duifjevandrenthe.nl

  Liefs Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Meid wat een verhaal pfff. Ik vind het ontzettend vervelend voor je en ik hoop echt heel erg dat het met een langzaam herstel te maken heeft.. Gebruik inderdaad maar even wat struisvogelpolitiek hoor, je kunt de uitslag nu toch niet bespoedigen...
  Ik ga heel hard voor je duimen!!!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jeetje wat een ellende! Het herstel loopt dus niet zoals je het gewenst had! Heel veel sterkte en beterschap!

  Groetjes! Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Kan me voorstellen dat je het soms niet meer ziet zitten, sterkte ermee, groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. JEETJE....ik wil je even heel veel sterkte wensen met dit alles....
  vervelend....

  wel veel plezier met de voorbereidingen van je give away! leuk....'

  sterkte!
  groetjes manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Anita,
  wat een ellende joh , ik hoop dat je toch snel weer opknapt hoor en natuurlijk heeft het z'n tijd nodig allemaal.......

  je vroeg naar het opstapje , de maten tussen de poten op de lange kant is 21 cm en tussen de korte kant 13,5 cm , de hoogte ertussen is ook 13,5 cm. Ik vraag er trouwens 15 euro voor........

  Nou ik hoor het wel weer, beterschap gewenst , lieve groet Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 17. gatverdekkie wat een toestand!
  brrr
  heel veel sterkte en een hele dikke knuf

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Anita, meid wat heb jij een lange weg te gaan.
  Wens je van harte sterkte toe hoor.

  Lieve groet stina

  BeantwoordenVerwijderen
 19. grrrrrrr gatver daar zit je niet op te wachten maar dat word natuurlijk niet gevraagt bah laten ze een beeetje opschieten zeg, en dan zo'n arrogante arts die zo stug doet omdat er een vete is waar jij niks mee te maken heeft, zet hem op he en ik duim voor je liefs irma

  BeantwoordenVerwijderen
 20. He he Anita,

  Het wil dus allemaal nog niet zo goed!Maar je geeft je niet zomaar gewonnen he!

  De humor blijft zie ik...ik schoot meteen in de lach toen ik las, volgend jaar word ik 50 en gaat alles langzamer!!
  Hihihi....dat is een goeie!!

  Ik hoop dat het snel wat beter gaat,en wens je veel sterkte.

  Lieve groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 21. brr wat een verhaal zeg. ik hoop dat je heel snel mag opknappen. hou de moed erin meis
  gr hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 22. jeetjemina!!!!!! het zit niet mee zeg!!!!! Hopelijk vinden ze iets(of jusit niet?) en kunnen ze het snel verhelpen!!!

  BETERSCHAP!

  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 23. He, wat een vervelend verhaal Anita. Inderdaad, shit happens, maar liever niet bij jou, toch???
  Heel veel sterkte, en blijf het nog maar even heel rustig aan doen!
  Lieve groet, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het zit inderdaad niet mee, maar misschien valt het nog mee. Positief blijven zeg ik altijd maar.
  Meer kan ik je ook niet zeggen, maar we denken aan je en leven mee.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Tjeee...Anita .....jij maakt wat mee....wat een spanning zeg !!!....nou meis ik hoop uiteraard op een goede afloop.......we blijven het volgen........liefs van mij...en een dikke knuffel.....wieweet helpt het een beetje.......

  BeantwoordenVerwijderen
 26. jeeminee. Wat een toestand!! Probeer wel positief te blijven he!! Ik weet het "het is moeilijk als er zoveel tegen zit"
  Leuk dat je straks je give-away eindelijk hebt..
  Ik hoop zo dat je het leuk vind.
  Voor nu lieve gr en fijne avond.
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ach meid, wat een ellende allemaal. Voor jou hoop ik idd dat je een langzame hersteller bent. En positief blijven hoor.
  Komt allemaal goed......

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hè wat naar dat het nog niet wil beteren met je schouder, je verdient wel een knuffie,
  sterkte hoor Anita,
  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Het zit je niet mee zeg allemaal, hopen maar dat het hierna toch weer opknappende heen gaat.
  Sterkte de komende tijd, groetjes Emmy

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een verhaal, en dan ga je ook nog ,,vrolijk,, de scan in, ik word al ziek als ik er alleen maar aan denk.
  Ik stuur je veel positieve gedachten en ook liefs.
  En dat komt zeker aan want hemelsbreed wonen we niet zo ver van elkaar.
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Jeetje Anita wat een tegenvaller voor je .sterkte en beterschap weer
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hoi Anita, het valt allemaal niet mee he, al die ziekenhuisbezoeken zijn soms een ware uitputtingsslag. Op naar goed nieuws en sterkte met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hey Anita..
  Nou ik lees dat het nog niet heel goed gaat met je..balen...
  (ja ik reageer ook weer eens..heb mijn eigen blog ook echt verwaarloosd!)
  Leuke bloggen heb je van de laatste tijd.. dat ik nou die "give away" niet heb gezien.... wat een leuk idee van je!
  Succes met de uitslag en groetjes! Nens

  BeantwoordenVerwijderen

Wat lief dat je een berichtje achterlaat, heel erg bedankt.

Populaire berichten