donderdag 25 november 2010

Alstublieft geen sneeuw....voor dinsdag....

Wij.. mijn  man en ikke, zijn niet voor het geluk geboren (hoewel mijn man meer last heeft van aangetrouwd ongeluk vrees ik).

Ondanks dat wij hier fantastisch wonen zijn er toch een aantal zaken die we anders ingeschat dan wel anders voorgesteld zijn.
Het kopen van een woonark is iets anders dan een huis, daar ga ik nu niet op in.. maar houdt het er maar op dat er andere regels zijn... om een voorbeeld te geven je betaald sowieso meer rente... geen idee waarom maar als de rente op 5% staat betalen wij 5.5%!!?
nou dat soort dingen..
Daarbij was de oude eigenaar of niet bekend met het pand (????) of hij heeft ons voor de gek gehouden..

Maar goed in mei 2009 op een mooie lentedag kreeg ik het in mijn bol om onze screens schoon te maken...
(geen overbodige luxe)... wat zijn screens? niet meer als een stuk stof die voor de ramen worden gedraaid als de zon er op schijnt zodat het niet zo warm wordt binnen...
Wij hebben hele mooie.... (ehh oranje) screens.. maar goed ze waren smerig en ik vond dat ik dit moest schoonmaken en dat heb ik gedaan.. screens naar beneden gedraaid...groene zeep... een borstel en toen ik goed gepoetst had de spuit erop... en ja hoor... ze waren weer echt oranje... schitterend! Ramen lappen klaar!

Na een aantal dagen zag ik een aantal strepen op mijn raam dus toen heb ik de ramen (aan de buitenkant) nog een keer gelapt...heel gek maar die strepen bleven.. zou het dan toch aan de binnenkant zitten.. dus ook de binnenkant gelapt... nou je raadt het natuurlijk al...de strepen zitten inderdaad aan de binnenkant om precies te zijn de binnenkant van een dubbel raam.... HET GLAS IS LEK!

Dus op zoek naar een glas"boer" en dat viel nog niet mee... er is blijkbaar genoeg werk in deze sector want niemand belde terug.
Manlief had op een gegeven moment op het internet er een gevonden een offerte aangevraagd en de man kwam snel kijken opmeten, toen hij kwam had hij meteen zo'n formulier mee dat ze aangesloten waren bij iets dus dat kwam wel zo veilig over.. wel werd er gevraagd of we een aanbetaling wilde doen.... dus de helft van het bedrag aanbetaald en het glas werd besteld. (we hebben het over een raam van ongeveer1.7x3.40)
het glas kon pas besteld worden na de bouwvak maar ook dat was geen probleem.
Goed het glas was besteld en zou rond eind september op een zaterdag worden geleverd.
De zaterdag hadden we alles geregeld de havenmeester stond met de boot klaar (het glas kon niet over de steiger dus moest worden vervoerd per boot) en wij waren op tijd het bed uit toen de telefoon ging de glasboer hij kon niet komen.. de auto was stuk en er was iemand die ziek was.. en ze moesten met zijn 4-en de klus klaren want anders zou het niet lukken.
Okay kan gebeuren meteen weer een andere afspraak gemaakt ergens half november... het kon niet eerder want hij had het druk! Een week voor half november hebben we gebeld er was nog geen tijdstip en precieuze datum afgesproken...maar hoe vaak we ook belde er nam niemand op.... faxen werkte ook niet en op de mail werd niet gereageerd. De glasboer was weg... en bleef weg.... dus wij waren verslagen.
Op een gegeven moment werden we door een onbekende glasleverancier gebeld zij hadden ons glas uit de failliete boedel gekregen en wilde de order afmaken.... nou wij helemaal blij!
De dag dat ze zouden komen sneeuwde het, lag er ijs en de boot kon niet varen.. dus het werd afgezegd.
Om een lang verhaal kort te maken ook van deze glasboer hebben we nooit meer iets gehoord.
We hebben op een gegeven moment onze rechtsbijstand erop gezet want dat glas moest ergens zijn... die hebben gezocht tot na de zomervakantie 2010 maar konden helaas niets vinden.
We hebben via via weer een adres gekregen voor een glasleverancier die we konden vertrouwen en daar hebben we een offerte laten doen... en de offerte was 4x zo duur als de eerste offerte......... dus wij moesten weer naar de verzekering of dit nog wel verzekerd zou zijn....nou ook dit heeft wat voeten in de aarde gehad... maar nu krijgen wij a.s. maandag onze nieuwe raam... op verzoek van de verzekering wordt het overigens 3 ramen... maar dat deert mij niet... wij hebben nu geen aanbetaling gedaan.. dus er geen vuiltje aan de hand als hij niet komt opdagen... maar ik wil mijn verdere spaargeld er wel op zetten... ALS HET NIET GAAT SNEEUWEN heb ik maandagmiddag 3 nieuwe ramen....ohhhhhhhh wat zou dat toch prettig zijn!
Duimen jullie aub met me mee dat het maandagochtend knap weer is??? maandagmiddag en de rest mag het sneeuwen echt waar Lynda... maar niet nu

Hieronder een impressie hoe de ramen er nu uit zien.....een voordeel je kunt niet meer naar binnenkijken als je dat al zou willen.


40 opmerkingen:

 1. Dat zou wat zijn, zo lang op je ramen aan het wachten en dan zou de sneeuw het weer verstoren. Ik duim dus even met je mee hoor ... ik MOET namelijk maandag aan het einde van de dag met 2 pubers over de snelweg en dan ook liever zonder sneeuw!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, wat een toestand zeg...je snapt dat ik voor je ga duimen!! En als er toch eerder iets gaat vallen, dan probeer ik het in ieder geval de andere kant op te blazen!

  Succes! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje wat een pech! je wordt er naar van als je door die ramen naar buiten kijkt.. Ga voor je duimen dat de sneeuw pas valt als jouw ramen erin zitten en je weer een heldere blik naar buiten hebt!!
  lieve groet, Tjitske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. gots, hier zit ik dan...vingers in startpositie....wordt ik bij naam genoemd!!!!(is dat goed of niet???;))
  Maar ik weet het goed gemaakt....ik gok erop dat jij niet bij mij om de hoek woont, laten we het dan alleen hier laten sneeuwen? Zal ik mn UITERSTE best doen het hier te houden....is dat wat?
  Tja...was ik nou niet van de trap gevallen....was ik maandagmorgen een zeiltje komen spannen...partytent op komen zetten...whatever....maar ik gun je dat raam hoor...echt waar!!!!
  Liefs,
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Och och wat een toestand. Ik ga voor je duimen en wat zul je straks genieten van je mooie nieuwe ramen!!!

  Groetjes,
  Geke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoop dat alles goed komt met dat raam.
  Je wel veel pech gehad.

  lieve groet,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik duim mee ...en als je glas geplaatst is duim ik weer heel hard voor sneeuw...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oo wat een pech hebben jullie zeg. toch te gek voor woorden dit. zijn jullie nu je geld van het eerste raam helemaal kwijt?? denk het wel he... afschuwelijk. nou meis ik duim keihard voor jullie hoor dat het maandag helemaal goed gaat komen
  liefs hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. heel veel geluk gewenst a.s. maandag, veel liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 10. het lijkt zeker altijd mistig bij jullie? ;o)
  hopelijk komt het na zoveel pech deze keer god komen, de aanhouder wint...toch?
  LG.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bij jullie gaat het maandag niet sneeuwen, niet hagelen, niet regenen. punt.

  Succes!! Een beethe geluk mag nu wel es!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Meid wat een ellende!! Nou ik ga ook dubbelhard duimen hoor dat jullie eindelijk dat nieuwe raam krijgen .Laat de sneeuw maar later in het seizoen komen
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een gedoe zeg....
  Hopelijk wordt het nu snel opgelost voor jullie.
  Nu maar duimen dat er geen sneeuw komt ;)
  Fijne avond
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een toestand zeg. daarom betaal ik dus tegenwoordig niets meer van te voren. Laatst hadden we dat met onze bank. de winkel was een beetje gepikeerd dat we niet aan wilde betalen, maar ja ze wilde toch wel graag leveren.
  Tegenwoordig hoor je wat jij hebt meegmaakt zo vaak.
  Ik zal maandag voor je duimen dat het mooi droog weer is.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jeetje wat een pech en het begon zo goed met je schone screens. Ik ga met je mee hopen hoor!!!
  Hartelijke groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ohhh wat een pech ik ga er zelf persoonlijk voor zorgen dat de sneeuw na dinsdag komt:-))
  IrmaXXX

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ga voor je duimen want zo is het ook niet leuk voor je. Ik denk dat je in de goede hoek zit want het schijnt alleen bij Lynda in de straat en omgeving te gaan sneeuwen ;-)

  Groetjes
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zulke dingen komen nooit uit! Ik hoop voor je op een heerlijk herfst / winter zonnetje!
  Sterkte maar je woont daar idyllisch!

  Groetjes
  Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een verhaal Anita....nou volgens mij gaat het allen maar bij Lynda sneeuwen hoor.....hier niet.........let maar op maandag zitten jou ramen erin.......liefs fijne avond Ria...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jeetje, wat een verhaal. Daar zit je inderdaad niet op te wachten.

  Heel veel succes en ik hoop voor jullie dat het nu echt in orde gaat komen.

  MyHome

  BeantwoordenVerwijderen
 21. wat een ellende zeg. denk je dat je er goed aan doet om aan te betalen en je hebt geen poot om op te staan. vreselijk voor jullie. maar wie weet krijgen jullie ooit nog wat terug ik hoop het echt voor jullie. maandag komt het vast goed hoor. ik hoop snel fotos te zien van jullie mooie nieuwe raam
  gr hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oh, als ik lees dat jij zo rustig blijft. Pfff. eerst al dat wachten, was mij niet gelukt hoor. EN dan ook nog eens dat hij dus gewoon niet meer bestaat.
  Ik weet nog dat wij problemen hadden met de keukenboer, (waar manlief momenteel weer mee bezig is en er komt me een taal uit die keuken, maar goed dat we geen kleine kids hebben) maar goed die keukenboer. Ik hing iedere dag aan de telefoon en dreigde zelfs de auto in de etalage te parkeren. Ennuh we krijgen gewoon GEEN sneeuw, want ik wil het niet.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Houd moed alles komt goed. Maar leuk is dit allemaal niet. Wist je trouwens dat als je bij Univé verzekerd bent een keer in je leven een nieuw raam vergoed krijgt ? staat alleen niet in de polis. Ik hoop dat het weer meevalt en dat je 's avonds als het klaar is lekker naar buiten kunt kijken haha. Groetjes Emmy

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Oh oh oh, wat zijn er toch vreselijk veel oneerlijke mensen in de wereld, wat een sneu verhaal. Ik duim met je mee, en hoop dat je maandag inderdaad nieuwe ramen hebt.
  Groeten, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat erg toch dat er mensen zijn die zò de boel belazeren.
  Ik hoop dat je nà maandag door mooie droge ramen kunt kijken naar de sneeuw,
  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat 'n nachtmerrie...wat 'n story....wat vind ik dit VRESELIJK voor jullie. Maar...blijf erop vertrouwen dat het goed komt hoor en alle sneeuw die er op die dag valt mag in de Betuwe vallen en niet boven de Vinkeveense plassen!!!
  Ik ga duimen hoor!!! Dit moet lukken/goed komen zodat we dinsdag de foto's zien van 3 prachtige nieuwe ramen. Heb vertrouwen!!! Fijne avond, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wow, wat een verhaal zeg! We DUIMEN hoor!!!!!
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Echt balen zeg! Wat ook een mega groot raam zeg! Hoop ech voor je dat het sneeuw én ijsvrij blijft maandag!

  Groetjes! Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Jeetje mina, wat een ellende met die glasboeren, pfffffff. Ik ga enorm duimen dat de sneeuw wegblijft bij jullie.
  Groetjes jacqie

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een ellendig verhaal. Ik weet wat het is om op een ark te wonen.
  Mocht je ooit nog eens een glasboer nodig hebben dan zou ik naar Vervat in Breukelen gaan.
  Zeer betrouwbaar, daar steek ik mijn hand voor in het ijskoude Vinkeveense plassen water.

  Ik duim voor je
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Nou ik zal voor je duimen dat het maandag goed weer is.
  toch een fijn weekend
  Jose

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een verhaal zeg je zou denken dat je tegenwoordig (bijna ) niemand meer kan vertrouwen en neem van mij aan NOOIT vooruit betalen
  Ik hoop dat het redelijk goed weer blijft en dat jullie ramen netjes gezet kunnen worden Anita
  Ik wens jou en je gezin een goed weekend toe
  Hartelijke groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Nou ja !! had me even laten roepen...was druk aan het binden achter...twas zooo druk vandaga pfffff.....hoe vond je de winkel ??? ...liefs fijne avond Ria...

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een verhaal Anita en wat een tegenslag, dat het zo moeilijk is om aan nieuw glas te komen daar had ik ook geen idee van.
  Ik zal voor jullie duimen dat de sneeuw nog even wegblijft.
  Fijn weekend.
  Groetjes Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik hoop voor je dat het niet sneeuwt maandag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Voor mij mag het ook sneeuw vrij blijven hoor.Hoop dat alles nu goed kom voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat een ellendelingen zijn er toch op de wereld , ik kan mij zo goed voorstellen hoenaar jij je voelt .
  Terwijl je blognaam toch zo heel iets anders voorstelt zijn dit echt geen mooie dingen hè ??
  Maar duimen zal ik voor je tussen het inpakken door van onze Kip , ook daar is nu de vloer errug koud en vraag ik mij soms af of we echt wel met Kip op stap moeten , brrrrrrrr
  lieve groet ♥RINI♥

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Zie je wel dat het helpt als de mensen je het goede toe wensen?? Ik ben blij voor je dat het gelukt is Anita !
  Wij zouden deze week weg gaan maar of het lukt zo met het slechte weer weten we nog niet want waarom zouden we risico nemen op ongelukken , we hebben de tijd aan ons zelf .
  De bedoeling is Portugal , dus door België Luxemburg , Frankrijk en Spanje , overal waar het mooi is en er plaats voor ons is, stoppen we voor een poosje .
  Het is wel heel anders op vakantie gaan als normaal , je moet met zoveel rekening houden , wintergoed heb je in het begin nodig maar later hoop ik toch ook weer eens een korte broek of zwempak aan te kunnen , dus het is echt dubben .

  Lieve groet weer van mij ♥RINI♥

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Hai,,
  Jah ik was idd even in AP, was leuk maar niet druk. Ik had ook niet veel tijd dus ben naar even geweest. K'heb geen bekenden gezien, Jammer maar jah ik ken ook nog niet zo heel veel mensen van het blog wereldje.
  Ik duik zo m'n bedje weer in,, Ik ben echt niet lekker. Misselijk en zere spieren en ow zo koud,,, Echt ziekjes dus..
  Nou meis doei doei en fijne avond he.
  Lieve gr Inge

  BeantwoordenVerwijderen

Wat lief dat je een berichtje achterlaat, heel erg bedankt.

Populaire berichten