woensdag 30 maart 2011

Tja het is tijd voor een biecht.


De afgelopen weken waren wat druk en ik heb dus ook moeite om alle blogs te lezen die ik volg.... en dat zijn er heel wat net even gekeken maar ik volg op dit moment 297 blogs via mijn dashboard en 110 blogs via mijn sidebar.
Misschien moet ik voor de zomer iets minderen, want ik weet zeker als het straks echt mooi gaat worden dat ik niet elke dag meer achter de computer kruip...mmmm daar denk ik later wel weer over na.
Maar dames alle Nederlandse blogs lees ik maar ik reageer niet altijd meer.

Nu dat biechten tja ik zal er nu maar vooruit komen.....IK BEN VERSLAAFD..... zo het is gezegd, verslaafd hoor ik u zeggen... waar is dat kind aan verslaafd, ze drinkt (alcohol) amper, roken doet ze niet... tja ze is een beetje te dik maar is dat nou verslaafd?? 

Neen lieve mensen ik ben verslaafd aan de Kringloop, zucht.
Vanmorgen weer te zwemmen geweest en daarna... tja ik moest er even langs, maar bij het servies stond niets, ook geen koffer, geen kleine bijbels of zangboekjes,  geen mooie lijsten (die heb ik daar overigens nog nooit gezien), geen dienblaadje (daar was ik nog naar op zoek om mijn grijs/zwarte kopjes op neer te zetten).
Helemaal niets tot dat ik onderweg was naar de uitgang... viel mijn oog op de vitrinekast (hij zit op slot.. dus duurdere spullen) en daar stond volgens mij een oud fototoestel met een leren tasje...... voor 4.50euro!
En die staat nu bij mij...................;)!

Hier alleen het tasje er zit zo'n schuifslotje op... geen sleutel meer helaaas

Is het wel een fototoestel? Ik heb hem aan de
achterkant net opengemaakt maar er zit niets
van een mechanisme in.
Maar vind je hem niet stoer!

Zien jullie mijn nieuwe aanwinsten en de bijbeltjes
en gezangen boekjes... de kast begint al aardig
te worden zo als ik het voor me zag.
Aan de linkerkant is nog een stukje wat ik eerst met
magneetverf heb bewerkt en daarna wit overgeverfd
Hier hangt een mooie tekening van mijn jongste tante-zeggerHierboven mijn bureaukast zoals beloofd zou ik hem aan jullie showen maar .... hij is nog niet helemaal af, het onderstel staat nog in de grondverf en we moeten nog iets voor de computer bedenken ik wil hem graag van de grond af, maar de inspiratie ontbreekt even. Het bureaublad kan aan alle twee kanten opengeklapt worden meestal heb ik de linkerkant opengeklapt en rechts naar beneden hangend, maar je begrijpt als ik thuis aan het werk bezig ben met veel papieren dat ik zo een heel mooi ruim werkblad heb.

Vorige week had ik buiten het blikje en de bijbeltjes ook nog onderstaand suikerpotje/bonbonschaaltje meegenomen.
Past zo mooi bij mijn grijs/zwarte kopjes ik hoop dat ik hier nog veel meer van vind en het hoeft echt niet van 1 merk te zijn ik vind de verschillen juist wel weer leuk en het past toch mooi bij elkaar.

is het geen schatje?

Is dit een merk? Armada pompadour of is dat er overheen gezet.
Bavaria komt me wel bekend voor... nee ik ben geen bier drinker.
Als je de foto groter maakt zie je een 2 links staan hij is erin gedrukt lijkt het wel, geen idee waar dat voor staat... weet iemand dit? Ik hoor het graag.
Ik zag dat ik 210 volgers heb... wat een eer en natuurlijk een hartelijk welkom aan mijn nieuwe volgers.
Ik ben nog heel erg druk om te bedenken wat ik voor een give away ga doen maar natuurlijk houdt ik je op de hoogte.

Ohhh en dan vergeet ik bijna het belangrijkste mijn dochter heeft een blogaward gewonnen van Irene, beide dames hebben een leuke blog en vinden het heerlijk als jullie langskomen.
Dank jullie wel voor alle reacties... 

35 opmerkingen:

 1. De afgelopen tijd heb ik een paar keer de bloglijst opgeschoond en mij als volger afgemeld, vooral bij buitenlandse blogs waar ik zelden een kijkje nam! Het moet inderdaad wel leuk blijven!

  Je fototoestel is echt een oudje, een mooie vondst!

  Ik ga afsluiten, want ik wil even naar de kringloop hi hi...dat was ik al van plan hoor!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooo jeeee.... verslaafd en dan nog wel aan de kringloop,...ik kom er nooittttttt.
  Ik ben verslaafd aan..................hou je vast.....................komt ie...............................RIJSTWAFELS !!?ja erg he maar het is zo hoor ze kunnen mij beter een pak rijstwafels voorzetten dan een stuk gebak,hahah lekker droog opeten heeft mijn voorkeur.... 't is wat...
  En zelf daar kom je dan nog van aan want ik schuif er een paar weg hoor !!! haha.
  En het bloggen is inderdaad moeilijk bij te houden hé ik heb dat ook er gaat veel tijd in zitten.

  Blogze !!!

  groetjes
  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoor het wel vaker, dat het teveel wordt om alle blogs te lezen, posten te plaatsen en dan ook nog te reageren. Het moet natuurlijk ook leuk blijven en wanneer het als een verplichting gaat voelen dan is het, niet leuk meer dus~!
  Ik denk dat het bloggen een hobby moet blijven, dus wanneer je zin hebt alleen dan blijf je er plezier aan beleven..
  Prachtige vondst trouwens, superleuk~!
  Fijne dag, groetjes Sjoukje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat koffertje met fototoestel is geweldig!
  Ik ben ook verslaafd aan de kringloop...heb nu ook zin om te gaan maar nee, ik blijf thuis want ik loop enorm achter met mijn was opvouwen ;)

  Het suikerpotje is dus van Bavaria, een Duits serviesmerk...de serie-naam is 'armada pompadour'
  en 't is een schatje!

  Veel groetjes, Veronique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooooh dat fototoestel !!!!!!!
  Ik heb dezelfde en het is echt een fototoestel :-)
  Hij is van mijn lieve paps geweest. Hij was gelegerd in Indië en daar zijn heel veel kleine en dierbare fotootjes mee gemaakt.
  Euh 4,50 euro ?!
  Die van mij heeft een emotinele waarde van duizenden en duizenden euro's ;-)
  Hij staat bij ons in de vitrine kast.
  FIJNE DAG en geniet van je spulletjes hihi
  Lieve groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nu ij toch op de biechtstoel zit zal ik ook maar aan het biechten slaan. De afgelopen tijd heb ik ook gesnoeid in mijn bloglijst omdat het inderdaad leuk moest blijven. Ik ook van plan was mijn recepten te gaan lamineren en dan nog iets....

  Het liedje op je blog hebben mijn zus en ik uitgekozen om (ooit) op de begrafenis van mijn oma te draaien. Het heeft voor ons een speciale betekenins.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja Anita, dat bloggen kan aardig uit de hand lopen en al helemaal als je zoveel bekijkt als jouw lijst lang is. Ik heb geen goede tip hoe je dat moet bijhouden. Ik heb er met 58 volgers als mijn handen aan vol..kijk elke morgen en in de avond nog even maar er zijn erbij die ELKE dag iets maken en dan wil je ook nog een reactiebtypen en de uren vliegen voorbij...ik denk dat het ook maar ga doseren en af en toe iets van me laat horen.
  Gelukkig kom ik niet in de kringloop/brocante anders zou ik ook daar een zwak voor krijgen en scrappen is al prijzig genoeg!!!
  Gewoon doen war je het meeste zin in hebt en je fijn bij voelt is mijn motto!!
  De award die Mignon nu heeft is tevens de laatste die ik heb aanvard. Die dingen zijn enig en een hele opsteker als je net begint maar 2x in een maand en ook weer 8 mensen bedenken om hem door te geven...ik heb nu in mijn sidebar gezet dat ik ze liever niet meer wil. Ik ben veel blijer met de gewone, leuke reacties op wat ik heb gemaakt.

  Groetjes, Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ach dat is toch een gezonde verslaving... leuk toestelletjes, het is normaal dat er geen mechanisme inzit, het licht moet door het gaatje op de film er achter vallen en dan krijg je een foto, eigenlijk heel eenvoudig?. Je moet er maar opkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zit met hetzelfde probleem (nouja probleem) ik volg ook tèveel blogs en kan het haast niet meer bijhouden om overal een reactie achter te laten. Ik ben met het mooie weer (nu regent het) ook veel buiten te vinden en zit weinig op het www. Er zit gewoon even de klad in.
  Wat een heerlijke verslaving heb je trouwens hihi. Je heb weer leuke dingen op de kop getikt en ik bedenk mij opeens dat ik ook nog ergens een tasje heb die bij mijn oude camera hoort.
  Je bureau is ook prachtig en wat leuk die verzamelvakken.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 10. PS: ik heb ook veel blogs te bekijken... wat ik erg fijn vind bij het achter laten van een berichtje is als er niet zo'n vervelende woordverificatie bijkomt... je kan hem makkelijk uit schakelen, hier heb je een link waar het uitgelegd wordt: http://bloggendoejezo.blogspot.com/search/label/Woordverificatie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Er zijn ergere verslavingen ;) Heerlijk hoor, die bezoekjes aan de kringloop en vooral als je er zulke mooie vondsten doet als jou... geweldig het oude toestel!

  Fijne dag,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Join the club! Hier nog een verslaafde. Maar hier zijn gelukkig geen risico's aan verbonden, hihi... of het moet zijn dat je huis steeds voller en voller wordt. Mooie vondsten, heel bijzonder de camera.
  Bavaria is inderdaad een duits merk en het zal van een bepaalde serie zijn. Ik ga binnenkort ook eens aan het opschonen van blogs waar ik eigenlijk nooit op kijk.

  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik blog nog maar 3 maanden, en ik vind het al lastig om iedere post te kijken. ik probeer iedere post wel te lezen maar ik reageer niet altijd. Wel probeer ik iedereen te volgen die mij volgt. Of de blog van die persoon moet me echt helemaal niet bij me passen ;)

  liefs colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. TIS echt een fototoestel, heb dezelfde in mijn vitrinekast staan. Die is door mijn moeder nog gebruikt en door haar tante, ver voor de oorlog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja leuke spullen !!
  Maar dan moet ik ook biechten
  want ik heb die ziekte ook!!
  Ik durf het woord niet te noemen!!
  Mischien kunnen we samen die
  verslaving in stand houden!!
  Fijne week groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Anita, ik ben op een gegeven moment ook mijn leeslijst wat kleiner gaan maken want ik kwam niet meer achter de computer vandaan. Leuke nieuwe aanwinsten! groetjes Jannet

  BeantwoordenVerwijderen
 17. hoi leuke verslaving maar wat geeft het dat je niet altijd tijd hebt je moet het doen waneer je het uit komt rustig aan geniet van het weekend maar van het lekker weeer wat ze ons beloven haha groetjes rommy

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik volg lang niet iedereen die mij volgt. Want dat is gewoon niet te doen. Na twee jaar heb je natuurlijk ook wel een vaste groep waar je altijd langs komt. Maar er zijn er ook die dagelijks een post plaatsen en daar kom ik dan maar 1x per wk. EN het moet natuurlijk ook wel leuk blijven.

  Verslaafd aan de kringloop, gelukkig zijn het niet van de mega prijzen.

  Lieve groet Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Kijk daar is ze weer hoor!!...leuke spullen weer!!!! geweldig allemaal.....waar laat je het ???...fijne avond liefs van mij...ga even happie eten.......toedels....xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mooi fototoestel. En de kringloopverslaving. Het is ook zo moeilijk om er niet aan toe te geven. Gelukkig is het niet slecht voor je gezondheid ;-)
  groetjes Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoihoi!
  Ik vind 'm superstoer, je camera!
  En de kringloop??
  daar wilde ik vanmiddag ook heen...begon het net te plensen, dus ik ga morgen maar even.
  Maar je bent dus niet de enige fan ;-))
  Groetjes Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 22. mooi fototoestel heb je gescoord.

  wat het bloggen betreft, wordt mij soms ook te gek, wil nog achter de naaimachine en als ik dan ook kijk hoeveel er in mijn dashboard staan, ben er ook nog niet uit hoe ik dat ga doen.
  wil niemand tekort doen snap je.

  liefs stina

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi hoi,

  Hoef je je niet voor te schamen hoor dat je het niet allemaal bij kunt houden, heb ik net zo...
  Zo druk met andere dingen ook, het moet inderdaad wel LEUK blijven. Dat zeker.
  Maar je hebt weer leuke aanwinsten van de kringloop. Heerlijke hobbie toch? Geniet ervan !
  Groet van Ingeborg

  BeantwoordenVerwijderen
 24. hoi wat een mooie vondst leuk hoor
  maar het merk is van bavaria daar heb ik zelf ook veel van
  en wat er over gedrukt is is volgens mij de serie van het servies elk servies heeft een bepaalde serie en volgens mij is dat het
  gr sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Een hele leuke vondst dit foto boxje.
  Ik zie dat je al antwoord op je vraag hebt gekregen wat betreft het bonbonschaaltje.

  Lieve groet
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Leuke verslaving toch! Ik kan het ook niet laten hoor zo nu en dan binnen te wippen in bekende en onbekende kringloopwinkels.
  Fantastische vondst die oude camera.
  Groetjes
  Dani

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een leuke kringloopvondst weer. Ik slaag daar helaas nooit. Maar de aanhouder wint en ik blijf gaan! Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 28. haha hier nog iemand met een soort gelijke verslaving...ben gewoon verslaafd aan Brocante!
  toen we onze winkel opende mocht ik een stukje in de krant schrijven over mijn (uit de hand gelopen) hobby en de titel was: Hobby of verslaving??

  Fijne avond, groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ons huisje is te klein om vol met allerlei leuke spulletjes te stoppen dus ik probeer zo min mogelijk te 'verzamelen', maar jouw kast waar je al die geweldige kringloopvondsten een plaatsje kan geven, dat is toch wel super!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Oh die camera!!!!
  Hier ook iemadn die moeite heeft haar blogs bij te houden die in haar sidebar staan en al helemaal niet toe komt aan de andere blogs die ik volg (en dus eigenlijk niet meer)!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hallo

  Wat mooi,dat oude fototoestel.
  En dat voor zo weinig geld.
  En het schaaltje is een snoepie.
  Zo sierlijk en mooi.
  Enne...of ik verslaafd ben ?
  Ja,ze zeggen aan...slechtvalken.
  Ik volg weer vele cams en ga deze valk ook
  met regelmaat live bewonderen.
  Schitterend om ze te zien vliegen.
  En ook ik heb de kringloop-winkel ontdekt.
  Ik zoek een ouderwetse koffiemolen,zo een die ze vroeger op schoot zetten en zo kon je dan de bonen malen...ze waren van hout.
  Maar...op een goede dag kom ik er wel eentje tegen,misschien wel op een rommelmarkt.

  Enne..ik schrap nog geen volgers ( Hi-Hi-Hi ).
  Wanr ik Blog nog maar net en de volgers druppelen binnen,dus ben alleen maar blij,als er weer eentje bij komt.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Het is wel een fijne verslaving de brocantespulletjes verzamelen! Ik vind het ook zo leuk,maar af en toe ga ik toch maar eens mijn zolder op of er nog iets leuks staat. En jahoor, ik vond o.a. een heel leuk fotootje met leuk lijstje van mijn moeder uit de jaren 50 met een hele grote zonnehoed op en op de achtergrond nu een oldtimer. Foto's zijn destijd gemaakt met zoals jou nu oude fototoestelletje!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hee mam.. Je hebt weer leuke spulletjes gekocht.. Maar ik heb een idee bedacht om niet meer naar e kingloop te gaan.... Komt ie.....


  Als je nou meer bllogs volgt... heb je het veeels te druk.. en heb je helemaal geen tijd om naar de kringloop te gaan..

  Xxx
  Mignon

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Zo'n fototoestel heb ik ook nog van vroeger. Je moest het filmrolletje er binnenin helemaal omheen wikkelen en dan kon je acht foto's maken. Leuk dat je ook zoiets op de kop hebt getikt.
  Je hebt een leuke verslaving en op deze manier krijg je een erg gezellig werkhoekje.
  Groet, Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 35. haha wat een giller, een biecht dat je verslaafd bent aan de kringloop! Hier zit er nog eentje hoor. Ik kan er ook echt wel wat van. Vind het heerlijk en vooral straks in de zomermaanden, al die rommelmarkten weer afstruinen. En nog meer ouwe meuk mee naar huis slepen LOL.

  Succes! groetjes, Mir

  BeantwoordenVerwijderen

Wat lief dat je een berichtje achterlaat, heel erg bedankt.

Populaire berichten